fbpx

Marianne Bachmeier: Mama care și-a ucis criminalul fiicei sale

0

Marianne Bachmeier a devenit cunoscută internațional ca „Mama Răzbunătoare” a Germaniei după ce și-a făcut singură dreptate într-un caz dramatic și tragic. Pe 6 martie 1981, Bachmeier l-a împușcat mortal pe Klaus Grabowski, bărbatul aflat în proces pentru violul și uciderea fiicei sale de șapte ani, Anna, în sala de judecată din Lübeck, Germania de Vest​ (Wikipedia)​​ (VT)​​ (Curioustic)​.

Evenimentul tragic

Anna Bachmeier, descrisă ca o fetiță fericită și deschisă, a fost găsită moartă pe 5 mai 1980. Ea fusese răpită, ținută captivă și strangulată de Grabowski, un măcelar local cu un istoric de molestare a copiilor. Grabowski a fost arestat după ce logodnica sa a alertat poliția, iar el a mărturisit crima, dar a negat acuzațiile de abuz sexual​ (All That’s Interesting)​.

Actul de răzbunare

În timpul procesului, care a adus o enormă suferință emoțională, Bachmeier a introdus în sala de judecată un pistol de calibrul .22. În a treia zi a procesului, ea l-a împușcat pe Grabowski în spate, trăgând de opt ori, șase gloanțe lovindu-l mortal. Grabowski a murit aproape instantaneu​ (Wikipedia)​​ (Curioustic)​. Actul lui Bachmeier a fost motivat de furia și durerea ei, în special după ce a auzit apărarea lui Grabowski, care a inclus afirmații că Anna a încercat să-l șantajeze​ (VT)​.

Consecințele legale și reacția publicului

Bachmeier a fost arestată imediat după împușcare și ulterior acuzată de crimă. Cu toate acestea, acuzația a fost redusă la omor prin imprudență, iar ea a fost condamnată la șase ani de închisoare, dar a ispășit doar trei ani​ (Wikipedia)​. Cazul a împărțit opinia publică, mulți simpatizând cu acțiunile ei și văzând-o ca pe o mamă îndurerată care își răzbună copilul, în timp ce alții au condamnat actul de justiție vigilante.

Viața după închisoare

După eliberarea sa, Bachmeier s-a mutat în Nigeria cu soțul ei, unde au locuit într-o tabără germană. Ulterior, aceștia au divorțat, iar ea s-a mutat în Sicilia înainte de a reveni în Germania din cauza unui cancer pancreatic. Bachmeier a murit în 1996 și a fost înmormântată lângă fiica sa, Anna​ (All That’s Interesting)​​ (Curioustic)​.

Impact cultural

Povestea Mariannei Bachmeier a fost subiectul multor articole, documentare și discuții despre etica justiției vigilante. Acțiunile ei continuă să provoace dezbateri despre limitele justiției și lungimile la care poate merge un părinte îndurerat pentru copilul său.

Abonează-te la Newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *